Monday, December 29, 2008

rndu mereka~

Malam tadi ngah sedih2, takde mood, tyme rumet sume dah tdo, dok tgk gambar2 yg ade kat laptop nih. Terkenangkan kenangan same2 ngan kengkawan kat SAMBEST, INTEGOMB.. rindu mereka sangat2. tapi paling rindu bile tgk gambar2 geng kat INTEC dulu. Teringat dulu, if bukan kerana Allah izinkan sy berkenalan ngn mereka nih, yg baik2 nih, yg semngat pegi usrah kat intec, kot2 sy dok leka ngan dunia sendiri kot. Hmm. ..Syg n rindu mereka semua..

Mase 1st tyme jumpe kay d n farahdiba, tak pernah pon kenal sebelum ni. Tp tyme dorg datang bilik tuh, terus mesra abes ar. At last, sy tanye “kita ni borak mcm dah lame kenal, kn?” walaupon tak same bilik, pagi2 sy kene jerit panggil dorg turun, selagi farahin tak jerit, takyah turun lagi kata dorg. Selalu makan same2,solat jemaah same2, baca yaasin, tazkirah kat bilik farah, kay d, atam n farahdiba. Hee~ Teringat bila dapat tau rakan2 JPA takde yg akan dihantar kat Moscow ngan kami dak2 KNS, rase dah tak semangat nak belajar. Teringat dulu nak pegi memane jer, terutama nak pegi pasar malam, or kelas pagi2 tuh, kene kira, cukup tak ni 7 orang. Hehe..rindunyerla!! Tapi, sy yakin, ukhuwwah kita takkn berhenti smpai situ jer. N alhamdulillah, walaupon kami jauh, namun ukhuwwah tuh tetap utuh!!


Gudluck atam, kay d n ikin kat nizhny…

Gudluck athirah n yaqin yg ade kat volgo..

N gudluck juga buat farah adibah n sy kat Moscow nih…



Semoga dalam membuat pelbagai persiapan menghadapi final anatomy n histology nih, kita tak jauh dari Allah..semoga inilah masanya kita nak lebih dekat dengan kekasih kita sayang kamu semua kerana Allah!!!!

Salam maal hijrah buat semua….:)


“Dan Yang mempersatukan hati mereka (orang-orang yang beriman). Walaupun kamu membelanjakan semua (kekayaan) yang berada di bumi, niscaya kamu tidak dapat mempersatukan hati mereka, akan tetapi Allah telah mempersatukan hati mereka. Sesungguhnya Dia Maha Gagah lagi Maha Bijaksana.”<8:63>





7 comments:

kayd said...

salam maal hijrah ya ukhti,
rindunye zaman kat intec tuh..hu~
moga Allah temukan kita dlm redhanya=)istiqamahkan hati, moga thabat.

atam said...

salam wrt..uwa...sgt rindu.teringin nak kumpul balik bersame.saat aku down plak,ko tetbe ingt kn kenangan ni.Thanx sgt uhkti.syg kamu semua!moga Allah satu hatikan kte ye=)

Nur Farahin Abdul Arif said...

insyaALLAH...syg kamu semua jugak!!

sinar_islami said...

salam..moga Allah balas kerinduan anti dgn kemanisan ukhwah di akhirat sana..semua disyurga InsyaAllah

Nur Farahin Abdul Arif said...

insyaALLAH..jzkk kak..:)

athirahhamdan said...

salam... sebaknye bace... rase rindu dgan sume orang... semoga ukhuwah takkan pernah padam walaupun jauh... ya Allah satukan hati2 kami dalam mencari redhaMu walaupun kami berada jauh. Ameen

scr3tiast1c said...

heh x rindu aku r nie??? sedey aku..... =(